Städelmuseet i Frankfurt

Allmän Information

Städelmuseet, beläget i hjärtat av Frankfurt, är en framstående kulturell institution som erbjuder en omfattande samling av konstverk. Museet är öppet tisdag till söndag, med utökade öppettider på torsdagar. Det är stängt på måndagar. Besökare kan ta sig till museet via olika kollektivtrafikalternativ, inklusive tunnelbana och spårvagn, eller en tio minuters promenad från centralstationen.

Biljettinformation och Adressering

Biljetter till Städelmuseet kan köpas online eller vid biljettdisken. Onlinebiljetter är giltiga för en engångsentré vid angiven datum och tid. Dessa biljetter kan skrivas ut eller visas direkt från en smartphone. Vuxna betalar 16 euro per person från tisdag till söndag. För familjer är inträdet gratis för barn under 12 år, och ungdomar under 18 år i sällskap med en vuxen med giltig biljett. Grupper om minst 10 personer är berättigade till rabatterade priser.

Årspass och Presentkort

Information om eventuella årspass är inte specificerad, men presentkort tillgängliga vid museets biljettdisk och i museibutiken kan användas för inträde. Dessa presentkort är giltiga i tre år och finns i valörerna 20, 30 och 50 euro.

Faciliteter och Tillgänglighet

Städelmuseet är utrustat för att vara tillgängligt för besökare med begränsad rörlighet. Det finns hissar vid huvudingången och inom museet, liksom anpassade toaletter. Rullstolar och rullatorer finns att låna. Det finns även särskilda parkeringsmöjligheter för personer med funktionsnedsättning på Holbeinstraße.

Parkering och Närliggande Faciliteter

För besökare som kommer med bil finns flera parkeringshus inom tio minuters gångavstånd från museet. Dessa inkluderar Alt-Sachsenhausen, Am Theater och Untermainanlage.

Kulturell Betydelse

Städelmuseet erbjuder en rik och mångsidig upplevelse för konstälskare. Dess samlingar och specialutställningar omfattar både historiska verk och modern konst, vilket gör det till en viktig destination för konstintresserade besökare i Frankfurt. Museets läge och faciliteter, kombinerat med dess omfattande samlingar och tillgänglighetsåtgärder, gör det till en välkomnande plats för alla typer av besökare.

2 månader ago